خبرهای پژوهشی حوزه بهداشت حرفه ای
 خبرهای پژوهشی در حوزه بهداشت حرفه ای
 
 

1- جداسازی و شناسائی مولکولی قارچ های آلوده کننده جیره بر پایه سویا و ذرت طیور در منطقه بیرجند

به منظور تولید غذای سالم برای مصرف کنندگان، شناخت و کنترل عوامل آلوده کننده خوراک دام اجتناب ناپذیر است. از دو نوع خوراک طیور، تعداد 212 نمونه جمع آوری شد. بعد از آماده سازی نمونه ها رقت های متوالی تهیه گردید و از هر رقت روی محیط کشت غذائی حاوی آگار کشت داده شد. از خوراک دان های مرغی گردید و از هر رقت روی محیط کشت غذائی حاوی آگار کشت داده شد. از خوراک دان های مرغی منطقه بیرجند خراسان جنوبی آرایه های قارچی

 chrysogenum .P، P. aurantiogriseum و Penicillium sp. ، Aspergillus flavus و Fusarium proliferatum

جداسازی، خالص سازی و بر اساس خصوصیات ریخت شناسی و مولکولی شناسائی شدند. شناخت و کنترل عوامل میکروبی آلوده کننده خوراک طیور در سلامت مصرف کنندگان فرآورده های آن امری ضروری است. براساس نتایج این پژوهش چندین آرایه متنوع قارچی از خوراک طیور مرغداری های بیرجند جداسازی و شناسائی شد. بنابراین بر اساس شناسائی این آرایه ها، فرآیندهای لازم در خصوص کنترل آلودگی ها شامل روش های بیولوژیکی و کنترل شرایط محیط منطبق بر نیازهای دمائی و رشدی آرایه در مراحل انبارداری خوراک باید اعمال گردد.

 
 
 

2-Effect of coronavirus epidemic on job stress and mental workload: A longitudinal study in a chemical industry

 شیوع بیماری کروناویروس در حال حاضر یک نگرانی و چالش اساسی بوده و درک به موقع از وضعیت سلامت روانی افراد در محیط­های کاری به یک مسئله مهم تبدیل شده است. پارامترهای فیزیکی-روانی مانند بار کاری ذهنی و استرس شغلی از جمله مهمترین مولفه­ ها در تعیین عملکرد شغلی کارکنان در محیط­های کاری می­باشد. این مطالعه با هدف ارزیابی تاثیر اپیدمی بیماری کروناویروس بر استرس شغلی و بار کار ذهنی شاغلان در یک صنعت شیمیایی انجام شده است.  شیوع بیماری کرونا ویروس ابعاد مختلف فیزیکی و روانی و روانشناختی افراد ازجمله بار کاری ذهنی و استرس شغلی کارکنان را در محیط های کاری تحت تأثیر قرار میدهد. بنابراین انجام اقدامات کنترلی و مداخلات روانشناختی بهمنظور بهبود سالمت روانی و جسمانی پرسنل در طی اپیدمی بیماری کروناویروس، مانند افزایش حمایت اجتماعی از کارمندان، تأمین مطالبات و نیازهای مالی کارکنان در طول شیوع بیماری کروناویروس، تهیۀ تجهیزات حفاظتی مناسب (مانند شیلد صورت، ماسک، دستکش و غیره) مطابق با دستورالعمل های ارائه شده توسط سازمان های ذیربط (NIOSH, OSHA, WHOتهیۀ مطالب آموزشی برای آشنایی بیشتر کارکنان با راهکارهای پیشگیری از بیماری، کنترل استرس و حفظ آرامش در طول شیوع بیماری کرونا ویروس و افزایش انجام وظایف به صورت دورکاری تا زمان کاهش شیوع بیماری کروناویروس، بسیار ضروری است.
 
 
تاریخ به روز رسانی:
1400/08/09
تعداد بازدید:
29
امتیازدهی
میانگین امتیازها:0 تعداد کل امتیازها:0
مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0)

ارسال نظرات
نام
آدرس پست الکترونیکی شما
شماره تلفن
توضیحات
خواندن کد امنیتی تغییر کد امنیتی
کد امنیت
كليه حقوق اين وب سايت متعلق به دانشگاه علوم پزشكي و خدمات بهداشتي درماني بيرجند مي باشد.
Powered by DorsaPortal