برگزاری ژورنال کلاب مرکز با عنوان حقوق مالکیت فکری و مصادیق آن با تاکید بر ثبت اختراع داخلی
ژورنال کلاب مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی موثر برسلامت با عنوان حقوق مالکیت فکری و مصادیق آن با تاکید بر ثبت اختراع داخلی

ژورنال کلاب با عنوان حقوق مالکیت فکری و مصادیق آن با تاکید بر ثبت اختراع داخلی در تاریخ 2 مردادماه در اتاق شورای دانشکده بهداشت برگزار شد.

دکتر عبدالله غلامی عضو محترم هیئت علمی دانشکده بهداشت در تعریف حق مالکیت فکری گفتند حق مالکیت بشر بر دارایی‌های ارزشمند خود، مفهومی است که از دیرباز در متون حقوقی و قانونی مختلف آمده است. دارایی هایی که می­تواند منقول یا غیرمنقول، ملموس (زمین، خانه و دارایی های مالی) یا غیرملموس (اعتبار و شهرت یک کسب‌وکار و یا نتایج حاصل از یک ایده ذهنی جدید) باشد.

مفهوم «مالکیت فکری» به چگونگی حفاظت از حقوق و دارایی‌های فکری نوآوران و مخترعین اشاره دارد و می­تواند در چند دسته متمایز قرار گیرد مانند گواهی ثبت اختراع، علایم تجاری، طراحی­ های صنعتی، کپی­ رایت، نشانه های جغرافیایی و اسرار تجاری.

ایشان در ادامه گفتند اختراع نتیجه فکر فرد یا افراد است که برای اولین بار فرآیند یا فرآورده­ای خاص را ارائه کنند و یا مشکلی را در یک حرفه، فناوری، صنعت و مانند آنها حل نمایند. کشفیات و نظریه ها، روشهای تجاری یا درمان بیماری، آنچه که قبلا پیش­ بینی شده باشد و آنچه که خلاف موازین شرعی و عمومی و اخلاقی باشد در حوزه ی ثبت اختراع قرار نمی گیرد.

حق اختراع به طراحی منحصر به فرد و استثنایی در خصوص یک محصول یا موضوع اشاره دارد که مهم ترین ویژگی آن بدیع بودن و نوآورانه بودن آن است و دارای حق مالکیت مادی و معنوی می­باشد.

دکتر غلامی درخصوص قانون ثبت اختراعات، طرحهای صنعتی و علایم تجاری که مصوب آبان­ماه 1386 است و همچنین نحوه تدوین متون اختراع توضیحاتی ارائه داده و گفتند ایجاد موقعیت رقابتی قوی در بازار، بازگشت سود و سرمایه، دسترسی به بازارهای جدید، کاهش خطر تجاوز به حقوق و ایجاد تصویر مثبت برای شرکت از مزایای ثبت اختراع می باشد.

1401/05/08