برگزاري ژورنال كلاب با عنوان راههاي نيل به دانشگاه سبز
ژورنال كلاب با عنوان راههاي نيل به دانشگاه سبز در روز يكشنبه مورخ10 آذرماه98 توسط مركز تحقيقات عوامل اجتماعي موثر بر سلامت با همكاري اتاق فكر دانشجويي دانشكده بهداشت برگزار گرديد.
سركار خانم دكتر نگين ناصح، عضو هيئت علمي دانشكده بهداشت، دانشگاه سبز را دانشگاهي دانستند كه درتمام فعاليت­هاي آن اعم از آموزشي و پژوهشي و تمامي خدمات موجود (اموراداري، مالي، آزمايشگاهها، كارگاه­ها)ديدگاه­هاي بهداشتي، ايمني و حفاظت از محيط زيست و استفاده كارآمد و بهينه از منابع و موادمصرفي را در راستاي تحقق اهداف توسعه پايدار جامعه موردتاكيد قرار داده و به آن عمل نمايد.
يكي از اهداف دانشگاه سبز، تقويت آموزشي و پژوهش با تأكيد بر اصول حفاظت از محيط زيست وتوسعة پايدار است. تقويت اين روحيه ميسرنيست مگر اينكه دانشجو در محيطي قرارگيرد كه اين اصول به صورت عملي به او آموزش داده شود. يعني او خود را درمحيطي ببيند كه اين اصول در آن به صورت كامل اجرا مي­شود. يك دانشگاه هنگامي مي‌تواند در جامعه به عنوان يك دانشگاه سبز مطرح شودكه در راستاي كاهش آلودگي‌هاي زيست ­محيطي و استفادة كارآمدو بهينه از منابع و مواد مصرفي و بدون اسراف درمصرف مواد موردنياز روزمره بتواند به فعاليت خود به صورت پايدار ادامه دهد. اين امر با شناسايي اهداف، معيارهاو شاخص­هاي دانشگاه سبز امكان پذير خواهد بود.
ايشان 6 معيارخط مشي و زيرساخت (پتانسيل تبديل دانشگاه به پرديس سبز)، نحوه استفاده از انرژي وتغيير اقليم، مديريت پسماند، مديريت مصرف آب، سياست­هاي حمل و نقل و آموزش و پژوهش را براي دانشگاه سبزمعرفي نمودند كه باتوجه به آنهامي­توان شاخص­هاي دانشگاه پايدار را استخراج نمود.
بر اساس اين معيارها دانشگاه ملي اندونزي در يك رتبه ­بندي برخي از دانشگاهها مانند دانشگاه­هاي هاروارد، كلرادو، شيكاگو، پنسينوانيا، دانشگاه ايالتي بوفالو (UB) و دانشگاه پلي­تكنيك كاتالونيا (اسپانيا) را دانشگاه سبز معرفي كرده است.
در ايران نيز چندين دانشگاه من­جمله دانشگاه علوم وتحقيقات تهران، دانشگاه صنعتي اميركبير، دانشگاه فردوسي مشهد، دانشگاه تبريز و دانشگاه زنجان برخي فعاليت­هاي دانشگاه سبز را انجام داده ­اند كه از اين ميان دانشگاه زنجان رتبه 128 از ميان 301 دانشگاه را كسب نموده و تنها دانشگاه ايراني ثبت شده در اين سيستم رده­ بندي مي ­باشد.
سركار خانم دكتر ناصح همچنين به برخي فعاليت­هاي انجام گرفته در دانشگاه علوم پزشكي بيرجند در اين زمينه مانند پيشنهاد تاسيس گلخانه در دانشگاه و تامين آب موردنياز براي اين امر از طرح پمپاژ آب باران به مخازن ذخيره آب، اجراي تصفيه خانه و استفاده مجدد از فاضلاب دانشگاه در برنامه فضاي سبز، عقد تفاهم ­نامه همكاري علمي تحقيقاتي فيمابين مركز تحقيقات عوامل اجتماعي موثر برسلامت و انجمن متخصصان محيط زيست ايران، نامگذاري چهارشنبه­ هاي پايان هر ماه بعنوان روز بدون خودرو و ... اشاره كردند.
همچنين دانشكده بهداشت درجلسه شوراي پژوهشي مورخ 26 آبان 98 با مطرح نمودن معيارهاي دانشگاه سبز، مصوب نمود اين دانشكده به صورت خودجوش به عنوان پايلوت در دانشگاه علوم پزشكي بيرجند فعاليتهاي خود را آغاز كند.

جهت مشاهده تصاوير اينجا كليك كنيد.

1398/09/12