برگزاري ژورنال كلاب با عنوان كاربردها و پيامدهاي فناوري نانو در زندگي روزمره
ژورنال كلاب با عنوان كاربردها و پيامدهاي فناوري نانو در زندگي روزمره در روزيكشنبه مورخ12 آبان ماه 98 توسط مركز تحقيقات عوامل اجتماعي موثر بر سلامت با همراهي دانشكده بهداشت برگزار گرديد.
جناب آقاي دكتر نقي­ زاده عضو هيئت علمي دانشكده بهداشت ضمن بيان تاريخچه­ اي از كاربرد فناوري نانو، فرمودند اولين شواهد از كاربرد اين فناوري را مي­توان استفاده از نانولوله هاي كربن در ساخت فولاد دانست كه در600 سال قبل از ميلاد مسيح توسط هنديان مورد استفاده قرار مي­گرفت. فناوري نانو درقرن 9 در بين النهرين در ساخت گلدانهاي تزييني استفاده مي­شد؛ اما سرچشمه استفاده از آن به دنياي اسلام بر مي­گردد.ايشان با اشاره به اينكه فناوري نانو درسالهاي اخير اهميت ويژه ­اي پيدا كرده است، مثالهايي از كاربرد آن را در علوم مختلف مانند زيست شناسي، فيزيك، شيمي، پزشكي، مديريت و ... ارائه نمودند. بعنوان مثال درعلم پزشكي(Nanomedicine)، مي­تواند باعث كاهش اثرات جانبي داروها، كمك به تشخيص بهتر بيماريها، كاهش هزينه هاي درمان و ...شود. در صنعت غذا مي­تواند در تشخيص و اندازه ­گيري ميزان پاتوژنها، بسته­ بندي هوشمند موادغذايي، در بهبود ايمني و حفظ ريزمغذي­ هاي مواد غذايي و ... كمك كند. در محيط زيست مي­توان براي كاهش آلاينده ­ها، تصفيه آب و فاضلاب، بازيابي خاكهاي آلوده، بازيابي منابع انرژي و بعنوان پايشگر آلاينده­ هاي زيست محيطي و ... از فناوري نانو كمك گرفت.همچنين در صنعت پوشاك با استفاده از نانوذرات مي ­توان پارچه­ هاي ضدآب، ضدلك، ضدچروك و ضدحريق و پارچه­ هاي هوشمند و آنتي ­باكتريال توليد نمود. دكتر نقي­ زاده در ادامه فرمودند به دليل اينكه نانومواد در بسياري از محصولات كاربرد دارند و استفاده از چنين محصولاتي رو به افزايش است، مصرف­ كنندگان شانس بيشتري براي مواجهه با اين مواد دارند. پس بهتراست ضمن توجه به مزاياي بي­ شمار استفاده از اين مواد، به خطرات بالقوه آنها مانند سميت و آلودگي­­هاي محيط زيستي آنها نيز توجه و مطالعات بيشتري در زمينه بررسي اثرات حاد و مزمن نانو مواد انجام شود.
                                         جهت مشاهده تصاوير اينجا كليك كنيد.
1398/08/18